torstai 30. joulukuuta 2010

Laukku olalle ja menoksi

H-hetki lähestyy. Moni ohjelmansuorittaja miettii, mitä tarvitsee mukaansa esitystään ajatellen. Järjestäjät pohtivat, miten kaikki tarpeellinen tarveaineisto saadaan laivaan ajoissa. Katajanokalle asti on myös kantautunut tieto siitä, että erään osallistujatkin kuumeisesti pohtivat pakkaamista. Kuulemma neukkariasut on valittava huolella. Johtopäätös on se, että me neuvottelupäiville lähtijät tuomme tulessamme tavaraa kelluvaan konferenssikeskukseemme jokseenkin merkittäviä määriä. Kaipa isoon laivaan mahtuu.

Neuvottelupäivät alkavat Helsingin tuomiokirkossa. Paikalle on ilmoittautunut noin 850 henkilöä. Arvatenkin valtaosa heistä saapuu matkalaukku mukanaan. Liki tuhat kassia, salkkua ja lentolaukkua muuttaisi Engelsin kirkkoarkkitehtuurin ilmettä huomattavalla tavalla. Arvatenkin ne muodostaisivat kirkkosaliin myös messun kulkua haittaavia barrikadeja. Minne siis nämä matka-askit laitetaan?

Me järjestäjät olemme pohtineet ratkaisua yhdessä tuomiokirkon kirkonpalveluskunnan kanssa. Vaihtoehdot ovat vähissä. Kirkon eteen suunniteltiin jopa jättitelttaa, mutta nykytalvi taltutti nämä suunnitelmat. Vaikka krypta näistä tavara ja ihmismääristä puhuttaessa ruuhkautuu helposti, on se kuitenkin tavaran säilytykselle luontevin paikka.

Helsingin tuomiokirkon kryptan (Kirkkokatu 18) aukeaa matkatavarasäilytystä varten tiistaina 11.1.2011 klo 9.30. Matkatavarat on noudettava kryptasta messun päätyttyä. Krypta suljetaan klo 14.00. Kryptassa matkatavarat on aseteltava tilaa säästäen, paikanpäällä annettujen ohjeiden mukaisesti. Matkatavaroiden säilytyspaikat on kryptassa merkitty hiippakunnittain. Koska neuvottelupäiville osallistujia on noin 850, liikennettä kryptaan ja sieltä ulos ohjataan. Jotta jokainen saa matkatavaransa ajoissa, on kunkin noudettava matkatavaransa kryptasta ilman viivytyksiä. Kryptaan ei siis voi jäänä lämmittelemään tai tapaamaan tuttavia. Mahdollisiin jonoihin on syytä varautua.

Antti Malinen

1 kommentti:

 1. Nyt en kyllä malta olla huomauttamatta, että Engels ei ollut kyseisen kirkon arkkitehti, vaan hän puuhasteli aatteiden saralla :)

  Tämä postaus on tosi osuva, sillä tässä puhutaan ainakin itselleni tärkeistä asioista: mitä otetaan mukaan ja mitä pannaan päälle.
  Päällepantava on pienen lähetysjärjestömme näkyvyyden kannalta ilmeisen keskeinen asia, jotta meidät huomataan yli 800 hengen joukosta, kun ei sille ständillekään ollut tilaa :(

  Neukkareita kuitenkin odottelen jo innokkaasti ja kärvistelen melkoisissa pakkaamisongelmissa: kaikki, mitä kiinnostuneille on annettavaa, pitää kantaa olalla päovät pitkät :)
  Kuitenkin on tosi innostavaa olla ison ydinryhmän joukossa tarjoamassa lähetystyöstä ja kehitysyhteistyöstä kiinnostuneille tietoa tästä kirkon ydintyöstä.

  VastaaPoista