tiistai 23. marraskuuta 2010

Kauniita sanoja rakkaudesta

Usein käytetty esimerkki suomalaisen miehen rakkauden tunnustuksesta: mies muistuttaa vaimoaan, että "johan se tuli silloin papin edessä tuo rakkaus-asia tunnustettua. Ilmoitan sitten, jos asiantilaan tulee jotain muutoksia."

Monille meistä miehistä on vaikeaa sanoa kumppanilleen minä rakastan sinua. Kuitenkin tuon lauseen sanominen on hienointa ja jalointa maailmassa. Nokkelina suomipoikina olemme keksineet omat keinomme rakkauden tunnustamiseen. Yksi yleisimmistä tavoista on tanssiminen ja erityisesti sen yhteydessä, keskinäisen hiljaisuuden ahdistaessa, rakkaan korvaan laulaminen. On musiikki sitten mitä tahansa iskelmän ja rokin välistä, niin aina löytyy lauluja rakkaudesta. Niihin on sitten mukava yhtyä. Eipä ainakaan tarvitse keskustella, eikä olla hiljaa. Laulaminen tai rallattelu korvaa sujuvasti sekä lauseen minä rakastan sinua että hiljaisuuden.

Mitä tekemistä rakkaudella on kirkon lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäivien kanssa? No vaikka mitä. Emmekös me kirkon työntekijät ole rakkauden ammattilaisia. Rakkaudesta pitäisi osata ja uskaltaa puhua. Jumalan rakkaudesta puhuminen meiltä usein luonnistuukin. Tosin siitäkin mieluummin laulamme. Ihmisten välinen rakkaus on sitten edellä kuvatun hankalaa. Siksi tulevilla neuvottelupäivillä on ajateltu säästää kansa puhumisen vaivalta ainakin iltaohjelman ajaksi.

Iltaohjelmaksi on tarjolla Lauluja rakkaudesta. Kun oletus on, että puhuminen aiheesta on hankalaa, niin jäljelle jää laulaminen. Lauluja rakkaudesta on konsertti, jossa kolme suomalaista raavasta miestä laulavat siitä mistä puhuminen on hankalaa. Suomen pop-taivaan kovan luokan ammattilaiset Kristian Meurman, Veeti Kallio ja Suurlähettiläiden Jussu Pöyhönen tulkitsevat omia tai omasta mielestään muuten vaan kauneimpia rakkauslauluja neuvottelupäivien kumpanakin iltana. Heitä tahdittaa suomalaisten bilebändien aateliin kuuluva Fakta Beat -orkesteri.

Ei siis huono yhdistelmä - laulut rakkaudesta. Tekee varmasti hyvää itse kullekin.

Sami Ojala
erityisnuorisotyön työalasihteeri
Kirkkohallitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti